Posted by: manjanik | April 2, 2009

Zahid Ganti “Bulan Dakwah” Dengan “Bulan Lucah” di Kuala Sepetang

Ini antara komen yang diterima mengenai video ini.

KelvinLowchuanleng

i chinese also but did not support this.. what a jokes

yaniehafiz

Rasanya…

i) talking about respect.. religions and cultures.. religions should be prioritized… in fact, ada je chinese yg tak la setuju sgt event cm tu. Unless it is religiously compulsory..

ii) kalau menteri pun tak leh nk stand up untuk agama, apa tah lagi pengikut2 yg mengundi.. ‘Rakyat mengikut agama pemimpinnya’…

iii) tak perlu kot… we should be ashamed..

tinaketinatana

masyaAllah ustaz HAJI zahid,ape hal ni!!…. kot ye pun nak tarik pengundi kaum cina,jangan la sampai membelakangi ajaran islam tu sendiri.mana ciri2 seorang yang dah bergelar HAJI ni!!!………istighfar la tuan haji,istighfar…..

crazyforlove9

lepas makan dan cuci mata, nak tanya menteri pergi mana lepas tu..??? ada pergi cuci paip..? undi, Bn, semua ada… makan, minum, pompuan, pondan, …bohsia, bohjan.., mat rempit… Malaysia boleh!

spanar22

ape cito ni ustaz zahid?budaya?hahahaha

uswaton

kesian… kebanyakan org join umno la ni ada ‘vested interest’.. ada pulangan… kalu betul-betul berjuang utk rakyat sure mereka join PKR kerana PKR remains the underdog – UMNO byk ganjaran duniawi… tak byk sikit crony dpt punya… hmm

chris7617

lets get it started ~~ this is chinese culture? muahahhaha

Tigerkiller88

This is not Chinese Culture. Wrong presentation. If Chinese vote BN, does this means that Tiger Show allowed in Malaysia in future. Ha Ha Ha…..

terunagila

hmmm…ksian kt pakcik zahid ni….bodo x hbs2

naturewar

Helo~ Mr. Zahid. Do you know the food on the table is non-halal? How become you betray Islam!! How come you betray Malay!!

jimmyptm

laaa… pompuan2 seksi nyanyi atas pentas ni budaya cina ker? xtahu la aku..

extim

helo…come on lah BN…this is not chinese culture lah…

eastman100

Ada2 je alasan nye.. budaya cina la apa la…

MelayuPR

Tahniah!!
Islam Hadhari semakin berkembang di Perak..
DAP pun tak berani buat mcm ni..
Ayuh kita menari..
Yahoo…

FrontierAge

BN memahami budaya semua kaum!

JORDANLOH727

stupid, this is not chinese culture…
this is juz a kind of entertaintment for all…

stupid idiot!!

fuck u…
fuck off umno

UMNOrakyatMalaysia

TABIIIK HORMAT !!! Tahniah YAB DS Najib 6thPM !!! Tradisi PM dari UMNO Rakyat Malaysia sejak Merdeka 1957 – 2057 !!! Wpun UMNO di benci, caci, fitnah namun UMNO BN tetap di hati Rakyat Malaysia “dulu, kini, selamanya membela rakyat” !!! HIdup2 DS Ahmad Zahid – Wira UMNO Rakyat Perak 31-28 !!!

kulim07

cayalaahhh zahidd…makan freee dapat..cuci mata pun ble….hidup umno!!!camni le rakyat suke..heheh

naturewar

Helo~ Mr. Zahid. Do you know the food on the table is non-halal? How become you betray Islam!! How come you betray Malay!!

Change this to see only comments above a certain value.
Change the value of a comment by clicking on a thumb.

yongwoonchin

in fact, in the eyes of malay the chinese does not have maruah diri, come on young generation of chinese, get real! wake up!this is not politic but is for the unity of malaysian!

bloodtherz2gary

zahid.. I thought you very religious ?

andyke3g

Wah..sexy nya awek Cina tu menggelek…OOOO!!!
Syok nya..macam tarian agogo bar kat Haadyai…ini la budaya yg semua kita impikan
Mesti Undi BN…faham ka!

numberonestudio

hidup umno……..
HIDUP RASUAHHH……

batutumboh

mentaliti bn sdh jatuh, pemimpin yg rasuah dijadikan ketua, amalan rasuah dijadikan budaya, sprm sbg syarat mengabui mata rakyat. brapa lama BN memerintah perak, tp masih byk lagi rakyat ksmpitan. Ingatlah rakyat Perak, janji org politik boleh didengari tp tidak boleh dipercayai.

APA KEJADAHNYA, Zahid terlibat dengan maksiat sebegini. Apakah kerana mahukan undi beliau sanggup menggadai Agamanya sendiri? Menteri yang jaga hal ehwal Islam kononnya.

Cukup memalukan dan kita memohon perkenan KDYMM Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong untuk menggugurkan Zahid dari Menteri kabinet kerana menjatuhkan maruah Islam.

Inilah bayangan Umno di masa hadapan. Dan inilah Bulan Dakwah yang dilancarkan oleh Zahid Hamidi.


Responses

  1. Apa ke bodoh sangat posting ni itu kan orang cina lantaklah,secara kebetulan saja Zahid datang bukan berkempen pun,cina itu kafir apa yang dia nak buat lantakla yang kau orang sibuk pasai cina buat ape.Kalau kau orang nak yang macam tu bagitau pada Anuar biar dia buat satu pertunjukan ‘tiger show kat hangpa.Bangang betul la orang PR ni.

  2. Syabas Manjanik.
    Anda dah berjaya mengumpan cybertroopers BN ke sini.
    Kasihan Aku Gila. Haha.

  3. Ha. Satu jer ketawa yang boleh saya beri. Ape ke benda la orang tu melalut. Budaya barat dan timur pun tak dapek nak beza!

    Dia bercerita tentang budaya, tapi fahamkah dia pasal budaya. Budaya ada trait sendiri. Yang kalian lihat kat video tu budaya, tapi budaya kuning!

    Jangan jadi GILA, kesian. Kita ni bangsa Malaysia. Satu negara, satu komuniti. Jangan jadi BARUA barat. Kerana barat boleh, kita pun ikut serta.

    Kalau SENGAL sangat tak faham, cuba fikir sejenak. Adakah aku ini seorang yang BAIK pada pandangan orang? Kalau ya, oklah, tapi setakat PERASAN, tak payahlah. Cuba tanya pada orang.

    BN, UMNO, apahal ni? Dahlah RASUAH, RASUAH DAN RASUAH kuasa dua juta, lepas apa, maksiat?

    Ha. Gelak sekali. Perkara ini serius! Bukan lawak. Cuba tiru WonderPAS, menyelamatkan bangsa dari gejala maksiat!

    Perubahan demi masa depan!

  4. eloklah encik zahid….. mati kubur tak sama….
    walau hidup sama didunia.. baca lah alquran n hadis… buat alnalisis serta kajian dari awal hingga akhir… jangan ambil separuh je pas tu buat kluar fakta… itu ini… jangan baca sahaja pergi la bertanya dengan ulama’ kalau malu kat malaysia kat luar negara ramai lg alim ulama’ dah boleh bertanya dengan mereka… pasti kamu faham islam tu apa.?

  5. aku gila mmg GILA pon..hahaha..

  6. baguih laa zahid ooii……cpt skit umno ghuyup…….sedaq skit diri tu..konon pegang menteri agama…..ghogi sungguh oghang yang ngundi hang..

  7. Firman Allah Subhanahu Wata’ala dalam Surah Al Hujuraat ayat 12 tafsirnya :

    “Wahai orang-orang yang beriman! Jauhilah kebanyakkan dari sangkaan supaya kamu tidak menyangka sangkaan yang dilarang kerana sesungguhnya sebahagian dari sangkaan itu adalah dosa. Dan janganlah kamu mengintip atau mencari-cari kesalahan dan keaiban orang. Dan janganlah setengah kamu mengumpat setengahnya yang lain. Adakah seseorang dari kamu suka memakan daging saudaranya yang sudah mati? Jika demikian keadaan mengumpat maka sudah tentu kamu jijik kepadanya. Oleh itu, patuhilah larangan-larangan yang tersebut dan bertakwalah kamu kepada Allah, sesungguhnya Allah penerima taubat lagi Maha Mengasihani”.

  8. hai bodohnya budak aku gila seko ni,memang dah mengaku gila memang gila, gila apa gila BABI. Cakap macam org x dak agama, sepatutnya kita dakwah mereka sebab syurga ALLAH itu bukan utk manusia melayu saja dok kira cina kafir yang ekau tu lebih ka…… daripada mereka kot. dasar bangang.

  9. great site this manjanik.wordpress.com brill to see you have what I am actually looking for here and this this post is exactly what I am interested in. I shall be pleased to become a regular visitor 🙂


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: