Posted by: manjanik | Disember 23, 2008

Najib Bakal Perdana Menteri “PEMBOHONG”

ITULAH tajuk yang paling sesuai untuk bakal Perdana Menteri Malaysia pada Mac depan. Apa tidaknya, semasa mengulas masalah krisis ekonomi dunia baru-baru ini, beliau berkata masalah itu tidak akan memberi kesan kepada ekonomi Malaysia. Tidak terkesan kepada negara ini.

Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak memaklumkan ekonomi negara masih dalam landasan untuk mencapai sasaran pertumbuhan 5.7 peratus tahun ini.

Beliau turut menyatakan ekonomi Malaysia juga mampu mengharungi krisis kewangan dunia kerana ianya dilindungi sistem pengawasan yang baik dan tidak terlalu terdedah kepada pasaran kewangan global.

Sekarang apa dah jadi. 4,749 bakal diberhenti. Tajuk Utusan Malaysia hari ini menjelaskan segala-galanya.

Persekutuan majikan-majikan Malaysia(MEF) pula menganggarkan 200,000 hingga 400,000 pekerja akan hilang pekerjaan tahun depan ekoran keadaan ekonomi yang diramal pada suku tahun pertama dan kedua 2009.

Terdahulu di Petaling Jaya, Menteri Sumber Manusia, Datuk Dr. S. Subramaniam berkata, pada Januari ini sebanyak 35 majikan akan memberhentikan 3,111 pekerja diikuti Febuari, tiga majikan memberhentikan 1,523 pekerja manakala Mac, 64 majikan bakal memberhentikan 115 pekerja.

Jadi apa lagi yang rakyat harapkan dari “bakal Perdana Menteri” yang pembohong? Bercakap berbelit-belit. Angkuh dengan kenyataan sendiri seolah-olah yang menguruskan perjalanan dunia ini adalah beliau.

Sekarang, mangsanya adalah kita, rakyat yang mendiami Negara ini. Apakah Perdana Menteri seperti ini yang kita mahukan? Fikir-fikirkanlah.

Advertisement

Respon

  1. Mayb..


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: