Posted by: manjanik | Disember 13, 2008

Kemesraan dua ulama’

Majlis kenduri kahwin anak lelaki ADUN Bukit Tuku, Hj Abdul Fatah Haron telah mempertemukan dua Ulama’ – Tuan Guru Dato’ Nik Abdul Aziz Nik Mat, Menteri Besar Kelantan dengan Dato’ Dr Ismail Ibrahim, penyandang kerusi Syeikh Abdullah Fahim di Institut Islam Hadhari(HADHARI), UKM. Dr Ismail adalah adik ipar kepada Abdul Fatah.

datuk-ismail-n-tgmb

datuk-ismail-n-tg

Advertisement

Respon

  1. Nampak sangat kemesraan Tok guru dengan Dato’ Ismail Ibrahim. saya rasa amat bangga kerana Dato’ Ismail sudi berkunjung dan menghabiskan cuti di Kelantan untuk sama-sama meraikan perkahwinan anak lelaki YB Hj Ab Fatah. Di sini saya ingin mencadangkan supaya Dato’ Ismail melihat sendiri negeri yang mengamalkan Islam secara syumul dan bukan Islam Hadhari. Sebagai orang yang berpendidikan tinggi saya yakin Dato’ Ismail akan berubah untuk sama-sama berjuang dengan Tok guru suatu hari nanti.

    Kapada YB Hj Fatah, tengok-tengok lah juga adik ipar baru tu. Kalau boleh suatu hari nanti cadangkan kepada Tok Guru supaya Dato’ Wil dapat masuk Dewan Rakyat atas tiket Parti Islam. Saya yakin kalau dapat di pertimbangkan bertanding di Parlimen Rantau Panjang, sokongan padu rakyat akan di perolehi. Ni baru best rakyat Rantau Panjang dapat Tok Wakil seorang intelektual dan berwibawa.

  2. Saya sokong sangat laa kalu Dato’ Wil kita dapat berubah dan menyokong Tok Guru. Sebagai intelek dan Ilmuan Agama yang tinggi, saya yakin senario politik Islam pasti berubah sekiranya Dato’ Wil menyertai Parti yang memperjuangkan Islam. Apa lagi nak tunggu ! kerja yang baik wajib di segerakan, tambahan pula Dato’ kita ni dah pun memahami apa itu perjuangan Islam yang sebenarnya. Istihar masuk PAS sekarang lah masa yang terbaik.

    Komen saya kalau Beliau di pilih bertanding di Parlimen Rantau Panjang, semakin bergegarlah Parlimen penggal ke 13 nanti. Nak tunggu apa lagi dalam UMNO atau nak tunggu apa lagi jadi orang atas pagar. YB Bukit Tuku mungkin tersenyum dengan komen ini. Semakin hari semakin punah dah UMNO dan semakin sukar pulak untuk di perbaiki. Perebutan jawatan dalam parti menjadikan UMNO parti yang berleluasa dengan rasuah. Masalahnya yang nak menjadi calon pemimpin ” BAGI RASUAH SALAH, TAK BAGI RASUAH KALAH “.


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: