Posted by: manjanik | Oktober 20, 2008

Lapor polis pulak dahhhh…..

Umno Tanah Merah buat laporan polis

Oct 19, 08 10:29pm

Umno Bahagian Tanah Merah hari ini membuat laporan polis berhubung dakwaan salah laku jawatankuasa pemantau perhubungan Umno Kelantan yang mengendalikan persidangan Umno cawangan di bahagian itu, baru-baru ini.

Laporan itu dibuat di Ibu Pejabat Daerah Polis Tanah Merah jam 1.20 tengah hari kerana membantah tindakan jawatankuasa berkenaan yang disyaki cuba menyembunyikan fakta mesyuarat, seolah-olah cuba menipu bahagian dalam urusan mesyuarat pemilihan cawangan diadakan.

Setiausaha Umno bahagian itu, Amran Abdul Rahman berkata berdasarkan kepada perjanjian, jawatankuasa itu akan menyerahkan laporan mesyuarat selepas dua hari setiap persidangan cawangan diadakan.

“Bagaimanapun sehingga hari ini, laporan yang dijanjikan tidak diserahkan, sebaliknya ia diserahkan kepada pihak lain yang tidak berkenaan,” katanya ketika ditemui Bernama hari ini.

Menurut Amran sebelum persidangan cawangan bermula dari 4 Oktober hingga 10 Oktober lalu, jawatankuasa tersebut, yang dipengerusikan oleh pegawai khas kepada pengerusi badan perhubungan Umno Kelantan, Tuan Hashim Tuan Yaakub bersetuju untuk menyerahkan salinan laporan mesyuarat kepada bahagian.

Bagaimanapun, katanya sehingga hari ini laporan yang diminta untuk simpanan bahagian, tidak diserahkan.

“Yang peliknya, jawatankuasa terbabit menyerahkan laporan itu kepada pihak lain sebagaimana yang dilaporkan dalam laporan media pada 11 Oktober lepas,” katanya.

Beliau yang mengesyaki ada unsur-unsur penipuan, meminta siasatan dibuat bagi menentukan kesahihan mesyuarat diadakan dan mendapatkan laporan lengkap keputusan persidangan yang diadakan.

Ketua Polis Tanah Merah, Supt Abdul Aziz Mahmud ketika ditemui, mengesahkan menerima laporan berhubung kejadian itu. – Malaysiakini.com

Pelik juga Umno ni, Pengerusi Jawatankuasa Pemantau Umno kelantan, Tuan Hashim Tuan Yaakub yang juga Pegawai Khas kepada Tan Sri Annuar Musa adalah orang yang pernah dikenakan tindakan tatatertib kerana politik wang. jadi macam mana orang yang pernah digantung oleh jawatankuasa disiplin Umno Pusat tiba-tiba jadi pengerusi Pemantau pemilihan? Kita tunggu tengok lepas nii..

Advertisement

Respon

  1. oh ya ke?


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: