Posted by: manjanik | September 25, 2007

Cubaan ADUN Bukit Tuku pindah pengundi gagal

RANTAU PANJANG: Sah dan ternyata, Umno/BN Kelantan sedang giat memindah pengundi untuk menyelamatkan kawasan dun yang mereka kuasai dan juga dun yang akan mereka tawan. Ini terbukti dengan terdedahnya kegiatan ADUN Bukit Tuku dalam parlimen Rantau Panjang, Datuk Mohd Zin Ismail yang giat memindah pengundi ke kawasannya.


YB Bukit Tuku yang juga Ketua Umno Bahagian Rantau Panjang.

Terbaru, dalam proses siasatan awam SPR  yang telah diadakan pada minggu lepas, terdapat 31 orang pengundi telah dimasukkan ke dun Bukit Tuku. Apa yang menariknya, beliau telah memasukkan pengundi ini ke alamat rumah beliau sendiri, di Lot 756, Kg Lati, 17000, Pasir Mas Kelantan. Ini bererti seramai 31 orang itu sedang menghuni di rumah Mohd Zin. Cuba bayangkan 31 orang keluarga tidak termasuk keluarga Mohd Zin sendiri mendiami dalam sebuah rumah. Wowwww!!…….. Hebat…hebattt….

Apa yang menghairankan lagi, seorang pengundi yang bukan melayu/Islam juga tinggal di rumah beliau. EWEK A/L CHA CHAN(530226-03-5301) yang tinggal di Paya Bemban serta mengundi di Tanjung Mas di dalam DUN Tangjung Mas, Kota Bharu.

Walaubagaimanapun, cubaan beliau telah digagalkan oleh jentera pilihanraya Dun Bukit Tuku yang dapat mengesan taktik kotor ini. Kesemua mereka telah berjaya dibantah dan permohonan mereka telah ditolak di dalam sesi perbicaraan siasatan awam oleh SPR.


Inilah rumah Datuk Mohd Zin Ismail, Adun Bukit Tuku yang menempatkan 31 orang pengundi. Terbukti kini, kerja-kerja memindah pengundi sebenarnya telah dijalankan oleh Umno/BN bagi menyelamatkan kedudukan mereka.

Berita lanjut sila ikuti dalam Akhbar Mingguan Wasilah yang ke 35 akan datang.


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: