Posted by: manjanik | Julai 10, 2007

Niat jahat Umno terbukti, PAS menang 13 kes lagi

BACHOK : Suruhanjaya Pilihanraya pagi-pagi lagi berada di Pejabat Tanah dan Jajahan Bachok. Tujuannya sama seperti dua hari yang lepas iaitu hadir untuk membicarakan proses tuntutan dan bantahan.

spr.jpg

Kakitangan pejabat SPR relak hari ini kerana tiada seorangpun orang yang kena bantah hadir perbicaraan.

Sama seperti hari yang lepas-lepas juga, hanya PAS yang membuat bantahan. Umno atau BN tidak ada seorangpun. Sekali lagi membuktikan kerja-kerja memindah pengundi sebenarnya kerja buat Umno ataupun puak-puak Annuar Musa.

Di Parlimen Bachok hanya Dun Jelawat sahaja yang terlibat. Seramai 13 orang disenaraikan oleh pihak PAS untuk dibantah. Dari 13 orang tersebut, seorangnya berbangsa Cina, Pua Yau Chuan dan didapati beliau memohon untuk mengundi di Peti Undi Ketil yang seratus peratus pengundinya adalah melayu. Petugas PAS dan penghulupun tidak pernah mengenali beliau. Dari manakah beliau datang sehingga tersesat ke kawasan penempatan yang tidak pernah ada kaum Cina sebelum ini.

Apa yang peliknya hari ini, tidak ada seorangpun orang yang dibantah itu menghadirkan diri. Apa yang jelas inilah “permainan Umno” dalam strategi pilihanraya. Mereka sanggup buat apa sahaja tapi takut untuk bertanggungjawab.


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: