Posted by: manjanik | Mei 26, 2007

Nik Aziz Di Pelawa Sertai BN

KOTA BHARU: Sekali lagi UMNO/BN cuba untuk memancing pimpinan PAS dengan menawarkan menyertai UMNO/BN. Terbaru, sasarannya kali ini adalah orang nombor satu dalam PAS, iaitu Mursyidul Amnya, Tuan Guru Dato Nik Abdul Aziz Nik Mat yang juga Menteri Besar Kelantan.

Sebelum ini, beberapa orang Wakil Rakyat  PAS telah ditawarkan dengan pelbagai macam tawaran kebendaan dan pangkat sebagai syarat kalau bersedia berpindah kem. kalau difikir-fikirkan tawaran-tawaran ini sama sahaja sebagaimana puak-puak yang menentang Rasulullah SAW di Mekkah supaya Baginda tidak meneruskan penyebaran Islam. Mereka menawarkan harta, pangkat serta apa sahaja yang Rasulullah inginkan asalkan sanggup bersekutu dengan mereka dan mengikut mereka.

Persoalannya, kenapa kunjungan orang yang berpangkat ini yang umurnya juga sebaya dengan Tok Guru hadir disaat-saat pilihanraya sedang bertiup kencang menghala kepada rakyat? Apakah benar mereka ini wakil Pak Lah atau broker-broker politik yang mencari keuntungan atau kepentingan peribadi mereka?

Walau apapun tanggapan dan telahan kita, ianya adalah serius.  Mereka membawa khabar bahawa Pak Lah juga mahukan Islam. Mereka membawa cerita kerajaan BN adalah kerajaan Islam dan mereka mengajar Tok Guru tentang apa itu nasional dan apa itu nasionalisme. Seolah-olah Tok Guru Nik Aziz tidak faham apa itu dasar UMNO. Cetek serta tohornya pemikiran mereka. Apakah mereka merasakan hanya orang yang lahir dari kalangan UMNO sahaja yang cerdik dan pandai?. Orang lain semuanya bodoh dan tidak faham?.

Dasar UMNO dengan PAS seperti langit dengan bumi bezanya. bukan sahaja boleh dilihat melalui dasar yang digarapkan dalam buku perlembagaan parti masing-masing akan tetapi juga dari segi pelaksanaannya.

Apa yang jelas Islam mengarahkan umatnya atau penganutnya melaksanakan dalam kehidupan mereka dengan “Amar Makruf dan Nahi Mungkar”. Apakah arahan ini menjadi dasar kepada UMNO/BN. fikir-fikirkanlah….

Advertisement

Respon

  1. kalau betul-betul umno pertahankan islam…laksanakan dulu hukuman hudud..


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: